top of page

Bezoek aan Vlaams Parlement en BIV

Bijgewerkt op: 10 jan. 2019

Als vastgoedprofessional worden veel van je activiteiten bepaald door het politieke landschap. Hierdoor werd als vierde evenement een bezoek aan het Vlaamse Parlement en BIV gebracht. Gezien dit een volledige dag omhelste was de opkomst hier wat kleiner, echter het plezier en de sfeer was top!Om de sfeer al van 's morgens optimaal op gang te trekken werd een partybus ingelegd welke al onze aanwezigen veilig naar Brussel bracht!

Dit zal al direct goed met een uitgebreid ontbijt aangeboden door Landmaat NV, dit was meer dan welkom gezien ons vroege vertrek!


Bij aankomst aan het Vlaams Parlement werden wij hartelijk ontvangen door Gwenny Devroe.

Gwenny heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat politieke jaren als mandataris op haar teller. Op haar 21ste stapte Gwenny De Vroe in de politiek als schepen in Kampenhout en op haar 29ste werd ze voor de eerste maal verkozen als Vlaams volksvertegenwoordiger. Met haar ervaring als vastgoedmakelaar houdt ze een sterk pleidooi voor het faciliteren van nieuwe woonvormen, zoals co-housing of gemeenschappelijk wonen, en voor kleiner wonen. Ook het evenwicht tussen de huurder en de verhuurder dient te worden hersteld. In de Commissie Leefmilieu tracht ze de natuur en het milieu te bevorderen en beschermen. Sinds kort is ze ook lid van de Commissie voor de opvolging van het klimaatbeleid in Vlaanderen. Hiernaast maakt Gwenny provinciale dossiers uit de regio bespreekbaar in het Vlaams Parlement. Met haar frisse ideeën en een hart voor iedereen is ze een opgewekte en ondernemende ploegspeler, die liever mensen samenbrengt dan verdeelt.

Tijdens de rondleiding in het Vlaams Parlement konden wij kennis maken met de dagelijke werking ervan en konden eens binnenkijken in de diverse vergaderzalen en de grote overdekte buitenzaal welke dit typeert.


Na de reis door het Vlaamse Parlement zijn we te voet naar het BIV gewandeld waar we ontvangen werden met een heerlijke broodjesmaaltijd en bijhorende drankjes.

Dit was een uitstekend moment om te netwerken met elkaar en met de aanwezige BIV mandatarissen.


In de namiddag konden we een opleiding genieten op de kantoren van het BIV inzake tucht en het stagereglement. Dit werd door onze aanwezigen zeer goed onthaald! Deze zeer interessante uiteenzetting gaf ons de mogelijkheid om goed geïnformeerd het nieuwe jaar tegemoet te komen.


Na afloop keerden we terug huiswaarts met onze Partybus waarop een DJ en nodige drankjes en hapjes aanwezig waren om de dag goed af te sluiten!


Kortom het was een topdag!
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page