top of page
Olivier Hilderson

Beroep: Vastgoedmakelaar

Kantoor: Omhil-Immo - Brugge

Waarom wou je lid worden van JVC?

Het toeval wou namelijk dat ik enige tijd vooraf met enkele andere collega-makelaars in gesprek was over een dergelijk gegeven. Toen dit effectief vanuit de beroepsorganisatie CIB zelf aan mij werd voorgesteld, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om daar met veel plezier aan mee te werken.

Welke meerwaarde(s) hebben jij of je bedrijf gevonden in JVC?

JVC biedt niet alleen figuurlijk een dak boven het hoofd van onze enthousiaste makelaars, maar biedt eveneens letterlijk een huis van “vertrouwen” aan. Vermits dat huis bewoond wordt door experten en ervaringsdeskundigen in het vastgoed zoals oa bemiddelaars, syndici, projectontwikkelaars,... ligt de weg naar verdere kennis en wijsheid in het vak dan ook zéér nabij. Een bekend Grieks filosoof zei ooit : “Een vat vol geleerdheid is nog geen druppel wijsheid waard.”

Welke specifieke activiteit vond je het leukste?

Elk event was uniek op zichzelf maar voor mij persoonlijk was het eerste event één van de leukste in die zin dat het de graadmeter was voor alle volgende events. Gezien de opkomst daar zo talrijk was en de sfeer meteen goed zat.

Wat zijn 2 andere voordelen van JVC?

Eerst en vooral dat je niet alleen op professioneel vlak in contact met elkaar komt, maar ook informeel elkaar leert kennen. Per slot van rekening is de vastgoedwereld ook maar een kleine en vooral concurrentiële wereld. Ondertussen kan ik echter wel zeggen dat echte vriendschappen een pure vorm aangenomen hebben … Ten tweede worden tijdens onze events ook erkende BIV-vormingsuren voorzien, en dit op een geheel ongedwongen en vooral vermakelijke manier, steevast gekoppeld aan een leuke activiteit :-) .

Zou je JVC aanbevelen aan andere jonge makelaars en waarom?

Zeker en vast. Per slot van rekening staat de nieuwe lichting van “vastgoedgeweld” voor de deur, namelijk onszelf. Het besef daarvan is dan ook zéér belangrijk. Ook het vastgoed heeft reeds een hele evolutie meegemaakt. De tijd van de stugge makelaar met een krokodillenmentaliteit, enkel werkzaam onder de eigen kerktoren, is verleden tijd. Een goede samenwerking onderling zorgt voor betere resultaten en uiteindelijk meer tevreden klanten. Kortom, een win-win situatie

Is er nog iets dat je wilt toevoegen aan JVC dat er nog niet is?

Ik denk dat de basis van ons JVC-recept echt wel een voltreffer is. Zeker als je ziet wat voor activiteiten (oa escape & shake, paintball,…), wie we als gastsprekers (oa Bart Verhaeghe) hadden en waar we onze events lieten doorgaan (oa Barco). En dit alles toch op relatief korte tijd, dan zie ik alleen maar groeipotentieel. Enige wat ons nog te doen staat is om meerdere West-Vlaamse makelaars van ons “gerechje” te laten proeven

Wat is je grootste droom te bereiken met of door JVC?

De huidige manier van bestaan van een continuïteit voorzien. Dergelijk professionalisme in samenhang met een gemeende collegialiteit garanderen de toekomst voor onze sector in het algemeen.

bottom of page