top of page
Baptiste Cobbe

Beroep: Syndicus

Kantoor: Immo Pouille - Roeselare

Waarom wou je JVC -Wvl oprichten?

Binnen CIB West-Vlaanderen merkte ik dat er een grote instroom van jonge leden was. Bij mij rees al snel de vraag of het niet mogelijk was om iets op poten te zetten voor al die jonge makelaars en syndici. Onze voorzitter Filip Van der Veken raadde me aan op de Real Estate Awards eens aan de mouw te gaan trekken van ene Stefan Roosen...

Toen ik het verhaal hoorde van JVC Limburg via Stefan Roosen, kriebelde het bij mij om een gelijkaardig project uit de grond te stampen in West-Vlaanderen. Met Didier De Lille vond ik binnen de RvB van CIB WVL de geschikte partner in crime om hier een succesverhaal van te maken. Fast forward een kleine 2 jaar later en hier staan we dan!

Welke meerwaarde(s) hebben jij of je bedrijf gevonden in JVC?

In de eerste plaats collegialiteit: ik leer mijn collega’s kennen op een totaal andere manier. De harde kern zijn zelfs vrienden geworden.

Het is zeer verrijkend op professioneel vlak ook. Zit je met een professionele vraag, heb je direct een breed klankbord om af te toetsen.

Uit de vraagstukken of verhalen van je collega’s haal je ook veel tips over hoe je zelf je diensten kan verbeteren.

Welke specifieke activiteit vond je het leukste?

De leukste activiteit was voor mij de eerste: het speeddaten in B-In te Brugge. Voor Didier en mezelf een sprong in het onbekende: zal dit lukken of niet?

Met een goeie 35 aanwezigen (ondanks de sneeuwstorm) was het meteen een succes. Daar was meteen duidelijk dat dit concept zou aanslaan.

Wat zijn 2 andere voordelen van JVC?

JVC probeert erkende BIV-vormingsuren te koppelen aan vrije tijd. Met onze vormingsplicht bij het BIV is het natuurlijk aangenaam om die vorming op die manier te kunnen genieten.

Een ander voordeel is dat de organisatie deuren opent. Zo hebben we vorig jaar de site van Barco kunnen bezoeken in Kortrijk en geraken we dit jaar binnen in het gloednieuwe AZ Delta te Roeselare.

We haalden bovendien ook topspreker Bart Verhaeghe binnen op ons Barco-event.

Zou je JVC aanbevelen aan andere jonge makelaars en waarom?

Ab-so-luut! Je haalt er niet enkel nieuwe vrienden en kennissen uit, maar je verbreedt ook je kennis en netwerk!

Is er nog iets dat je wilt toevoegen aan JVC dat er nog niet is?

De provinciale spreiding zou nog gerust iets breder kunnen. De kern is de noord-zuid-as Brugge, Roeselare, Kortrijk. De regio’s ten westen en oosten hiervan zouden we nog meer moeten kunnen bereiken.

Wat is je grootste droom te bereiken met of door JVC?

Eerlijk gezegd heeft de JVC op dit moment al alle dromen waar gemaakt. Ik hoop dat we dit niveau verder kunnen behouden en blijven inzetten op kwaliteitsvolle vorming gekoppeld aan fun.

Bovendien is met het eerste nationale event in Limburg een tweede droom waar geworden. Jonge vastgoedprofessionals die zich over alle provincies heen verenigen.

bottom of page